Монако измъкна ценна точка в гостуването си на Пари Сен Жермен в голямото дерби на 22-ия кръг на френската Лига 1. "Монегаските" я изковаха с попадение за 1:1 в 92-та минута, а с него справедливостта възтържествува в този мач. 

Първо, защото гостите от Княжеството не заслужаваха да загубят заради добрата си игра и второ, защото парижани бяха повели с доста спорна дузпа, реализирана от Единсон Кавани в 81-та минута. 

Така дистанцията между двата тима в подножието на върха се запази, а големият печеливш се оказа Ница, който отново е с равен актив с Монако и е на три точки пред ПСЖ. 

Въпреки че не предложи попадения, през първата част имаше множество интересни положения. Те бяха предимно за домакините, но Адриен Рабио и Единсон Кавани не можаха да намерят целта в самото начало. 

В 13-та минута и Тома Лемар имаше възможност да открие от пряк свободен удар, но топката мина над вратата. В 19-та минута пък след удар на Фабиньо топката кацна на горната греда и гол не падна. 

До почивката двата тима си размениха още по няколко положения, но голове нямаше. Така развръзката се запази за второто полувреме. А то предложи страхотни емоции и много чисти положения, но и много пропуски пред двете врати. 

За да се стигне до развръзката в последните минути. Първо в 81-та минута Юлиан Дракслер падна в наказателното поле след съприкосновение с Джибрил Сидибе, като реферът видя дузпа. Тя беше изключително спорна, но съдията беше непреклонен. От 11-те метра Единсон Кавани се разписа и даде аванс на тима си. 

"Монегаските" се хвърлиха здраво напред да търсят изравняването и пропуснаха три страхотни шанса за това. Но в 92-та минута справедливостта възтържествува и резултатът беше изравнен. 

Тогава Бернардо Силва получи топката пред наказателното поле, стреля силно, топката мина между краката на Тиаго Силва и попречи на вратаря Кевин Трап да реагира, макар че мина на сантиметри от ръката му. В крайна сметка се оплете в мрежата му и Монако изравни. 

Този резултат се запази до края и двата тима взеха само по точка. Така "монегаските" излязоха отново на върха с 49 точки, колкото има и Ница и запазиха аванса си от три пред ПСЖ, който е на третата позиция.