Тулуза надви Рен с 3:1 в мач от 23-ия кръг на френската Лига 1. 

Въпреки отсъствието на техния лидер и капитан Бранко ван ден Бумен , домакините от Тулуза доминираха в огромни периоди от срещата. Те отстъпваха инициативата единствено в ранните 10 минути, когато гостите владееха топката. Но хората от Тулуза запалиха първия фитил в срещата, като мароканският нападател Закария Абухлал вкара топката във вратата, но съдията маркира засада. Играчите на Филип Монтание натискаха, но бяха твърде непохватни при последния пас.

Но Тулуза нанесе своя буквално унищожаващ удар в рамките на една минута. Най-напред  Рафаел Ратао се възползва от топка, която беше лошо отбита от вратаря на Рен Стив Манданда , за да отключи резултата. Объркани, гостите веднага сбъркаха втори път. Добре позициониран, и Закария Абухлал на свой ред се радваше на грешка на Стив Манданда, за да удвои преднината – 2:0 само 49 секунди по-късно в 28-ата минута.

Отново Абухлал беше човекът, който изработи попадението. Той тръгна буквално със свръхзвукова контраатака, подаде на Тийс Далинга, който изстреля трета топка в мрежата на опитния вратар на Рен.

Червено-черните от Бретан опитаха да се върнат в мача и от първата минута заиграха настъпателно и все пак стигнаха до почетно попадение благодарение на автогола на  Антъни Руо, който в опита си да изчисти, прати във вратата си ниско центриране на Жереми Доку в 55-ата минута. Това обаче беше всичко за бретанците и въпреки атаките, не стигнаха до втори гол.

Тулуза излезе на 10-о място в класирането, Рен е на 5-о място с 40 точки, на 6 от 4-ия Ланс.