Неймар има нужда да бъде близо до съотборниците си, за да се представя на високо ниво. Това заяви старши треньорът на ПСЖ Томас Тухел, който добави, че бразилецът приема нещата присърце. Германският специалист сравни качествата на двете си звезди – Неймар и французина Килиан Мбапе.

"Те са подобни и различни“, започна Тухел. „Техните качества са вън от съмнение. В добавка, те разполагат с огромно самочувствие – може да се усети и всеки от тях се нуждае от това, за да си способен да решаваш двубои. Това не трябва да се бърка с арогантност. Това е нужно, ако искаш да си най-добрият в света и искаш да го доказваш на терена на всеки три дни. Ней е невероятно топъл човек, който не може да се представя на високо ниво, ако не е в близки взаимоотношения със своя треньор и съотборници и не се чувства истински щастлив. Той чува и усеща всяка критика – той приема нещата присърце", добави бившият наставник на Борусия Дортмунд.

За Мбапе треньорът каза: "Килиан е невероятно концентриран, самоуверен и независим за своята възраст – екстремно! Той брои дори своите голове на тренировки. Тогава го попитах: "Кои голове броиш изобщо? Дори тези, които са маловажни?" Той ми отвърна: "Не, само големите и важни голове, когато вратарят е под рамката". Той е истинска деветка – защото всеки един треньор се нуждае от някой, който да завършва атаките и да бъде ценен за отбора."

"Супер мил човек, много уверен – той знае от какво има нужда и какво иска", завърши Тухел по адрес на Мбапе. /БГНЕС

Разжалваха Неймар, Алвеш е новият капитан на Бразилия

Неймар поискал "космическа" заплата от Реал