Тревожни кадри от първата пълноценна тренировка на бразилския национален отбор хвърлиха паника всички в страната преди старта на Копа Америка. Причината бе, че най-вероятно голямата звезда на отбора Неймар да Силва отново е получил сериозна травма.

В момента „селесао” се подготвя за участието си на турнира, който ще се проведе именно в Бразилия от 14 юни до 7 юли. Очакванията към селекцията на Тите в тази връзка са високи, защото страната приема Копа Америка за първи път от 12 години.

Днес футболистите проведоха първото си пълно занимание след пристигането на всички избраници. То съвсем не донесе позитивни новини, защото в игрова ситуация, при която Неймар опита изстрел, нападателят очевидно почувства сериозна болка в лявото коляно. Тренировъчната игра продължи, тъй като характерът на случилото се не предполагаше нещо сериозно.

Бързо обаче стана ясно, че болките на Неймар не са шега работа и той накуцвайки се отдалечи встрани от терена, след като преди това направи неуспешен опит да продължи участието си в тренировката. Футболистът скоро беше придружен от отборния лекар д-р Родриго Ласмар.

От Бразилската футболна конфедерация на този етап не разкриват подробности, като споделиха единствено, че започнала процедура по третиране на травмата. В следващите дни състоянието на Неймар ще бъде преценявано по-задълбочено.

Припомняме, че само преди ден от футболната централа на Бразилия публично отнеха капитанската лента от Неймар, за да я предоставят на съотборника му Даниел Алвеш.