Наставникът на ПСЖ Томас Тухел заяви, че легендата Джанлуиджи Буфон ще бъде под рамката на вратата срещу Лил и Наполи в следващите два мача на парижани.

През това лято легендата на Ювентус и Парма осъществи изненадващ трансфер в ПСЖ. Той бе наказан за първите три двубоя в Шампионската лига през този сезон заради червения си картон, получен срещу Реал Мадрид в 1/4-финалите на миналогодишното издание на надпреварата.

"Джуджи ще бъде на вратата срещу Лил и срещу Наполи. Винаги съм казвал, че той има много важна роля за нас, тъй като е легенда и има страхотна кариера зад себе си. Той има огромен опит и прекрасен подход към спорта, а това е важно за нас. Той говори с по-младите и споделя своя опит", сподели Тухел на пресконференцията преди двубоя с "песовете".

Единсон Кавани все още лекува травма и може да пропусне двубоя срещу бившия си тим Наполи след няколко дни в Шампионската лига.

"Вчера Единсон Кавани, Лавин Курзава, Дани Алвеш и Колин Дагба тренираха с основната група, но само за първата част от заниманието. След това се подготвяха индивидуално. С Кавани трябва да почакаме и да видим как ще се чувства на утрешната тренировка. Не е сигурно, но е възможно да тренира наравно с останалите. За другите трима все още е твърде рано", добави Тухел. 

След 11 кръга в Лига 1 ПСЖ е лидер с 33 т., на 8 пред втория Лил. В своята група в Шампионската лига (още с Ливърпул, Наполи и Цървена звезда) парижани са 3-ти с 4 т.