В Германия Томас Тухел никога не е минавал за много приятелски настроен треньор към играчите си, заради което е още по-интересно това, което се случва в Пари Сен Жермен. Защото според "L'Equipe" в Париж Тухел е завладял играчи и ръководители със своя чар.

"Това е брутанска промяна спрямо Унай Емери. Сега с Тухел имаме треньор, който е много близко до своите играчи. Той ги подкрепя, което се оценява най-вече от бразилците", споделя човек от клуба. 

Тухел се е сприятелил с всички служители на клуба и намира по добра дума за всеки от тях за разлика от своя предшественик Емери, който е бил пълна негова противоположност.

В тренировките на ПСЖ смехът е постоянен спътник. Наскоро Анхел Ди Мария се подигра на прическата му, а треньорът го подгони на шега по терена. С Неймар пък се шегува постоянно за театралните му падания.

Вече ги няма и разделенията в отбора на две групички - южноамериканци и останалите. Тухел е дал задача на опитните играчи като Тиаго Силва и Джанлуиджи Буфон да се грижат за интеграцията в тима на по-младите.

Това явно се отразява и на резултатите, защото след 6 кръга ПСЖ има също толкова победи, с което води с 5 точки пред втория Лил.