Треньорът на Торино Синиша Михайлович призна, че ако има как, би привлякъл Марио Балотели в своя тим. Сръбският специалист в същото време се надява звездата на отбора Андреа Белоти да вземе възможно най-скоро решение относно бъдещото си.

Михайлович беше човекът, който върна Балотели в Милан за сезон 2015/2016. Макар че вторият престой на острието да не бе никак бляскав, очевидно наставникът на Торино би желал отново двамата да работят заедно.

Торино пусна в блендера всички оферти за Белоти

Сърбинът също така подчерта дебело, че оферта до голаджията на Ница няма да бъде повлияна от това дали Белоти ще остане или не при „биковете”.

„Следващият сезон? Много е стимулиращо: навлизаме във втората фаза на нашия проект и целта е класиране в евротурнирите”, разкри Михайлович. „Поставихме основите през първата година, като създадохме работна култура и определена психическа настройки. Сега трябва да работим върху добрите си страни и да коригираме дефектите.”

„Белоти? Надявам се той да вземе своето решение възможно най-скоро, но нещата би трябвало да се изяснят в хода на лятната подготовка. Въпреки всичко ние се нуждаем от нов нападател, независимо от съдбата на Андреа. Сигурен съм, че шефовете ще направят каквото е по силите им, за да вземат човека, от когото се нуждаем.”

Почти неловка тишина около сензацията Белоти

„Адем Ляич? Той се справи добре. Можеше да покаже и повече, но това важи и за целия тим. Въпреки това вкара двучислен брой голове (10 попадения в 33 шампионатни срещи – б.р.).”

„Балотели? Взех го в Милан и също би ми се искало да го привлека в Торино.”

„Работя в клуб, който не е обременен от дългове, който вече няколко години се радва на финансови печалби. Чувстамсе добре тук. Президентът Урбано Кайро разбра как да подобри състоянието на отбора през годините. Той е перфектният президент за един футболен тим. Като треньор на мен той ми вдъхва само увереност”, допълни Михайлович.