Монако излезе временно на върха преди голямото дерби на кръга в Лига 1 между Ница и ПСЖ. Това стана след погром над Бордо, при това на неговия стадион с 4:0. 

Големият герой за "монегаските" беше Радамел Фалкао, който наниза хеттрик в мрежата на противника. А Джибрил Сидибе сложи началото на погрома над отчаяните "жирондинци", които завършиха на всичко отгоре и в намален състав. 

Този мач започна с половин час закъснение заради инцидент пред стадиона. Когато обаче реферът даде първия сигнал, се изви истинска буря пред вратата на домакините. По-малко от 120 секунди след началото резултатът вече беше открит. 

При великолепна контра Фалкао намери Бернардо Силва, а той отклони към непокрития Джибрил Сидибе в наказателното поле и той, макар и под ъгъл към вратата, прониза мрежата за 1:0. 

Буквално секунди по-късно резултатът вече беше удвоен. Тогава Фалкао се разписа от близо разстояние и даде заявка, че не просто ще поведе тима от Княжеството към победата, но и отново навлиза в познатата си голмайсторска форма. 

Повече попадения преди почивката не паднаха, но малко след началото на втората част колумбиецът се разписа за 3:0. Тогава Валер Жермен го намери в наказателното поле, той стреля, но вратарят изби. Топката стигна отново в краката му и втория път вече нямаше пропуск и класиката беше оформена. 

Погромът беше оформен окончателно в 64-та минута, когато Фалкао реализира хеттрика си, този път след дузпа и в крайна сметка това 4:0 се оказа и крайният резултат. Малко след това, за да е пълна мизерията на Бордо, Адам Уна си изкара директен червен картон и ще пропусне поне един мач на тима си. 

Така след тези три точки Монако излезе с еднакъв актив с Ница на върха - с по 39 точки, но с по-добра голова разлика. Бордо е на осмата позиция с 24 точки и се отдалечава от място в зона Европа.