Бившият национал на Франция Тиери Анри даде съвет на Килиан Мбапе на фона на нарастващите слухове, че звездата иска да напусне Пари Сен Жермен. Нападателят не е доволен да бъде на върха на нападението Пари Сен Жермен, защото по-скоро предпочитал да действат зад гърба на друг офанзивен играч.

„Ще споделя нещо, през което аз минах. В Барселона не обичах да играя на крилото. Мразех това нещо! Но го правех в името на отбора. Има едно правило: Ако треньорът те помоли да направиш нещо, ти го правиш, защото така е добре за тима! Ако е лошо за отбора, бих разбрал аргумента му. Не може да си мислиш, че си по-голям от цял един клуб.

Не ми хареса след сто мача и не знам колко гола отбелязах за Франция, трябваше да играя отляво. Не чух някой да казва: "О, какъв хубав жест!" да отиде отляво вместо играчи, които са имали по-малко голове и по-малко мачове. Има само едно правило: ако треньорът ви помоли да направите нещо, вие го правите, ако е добре за отбора. Ако е лошо за отбора, бих разбрал аргумента“, заяви Анри пред „Радио Монте Карло“.

Вчера се появиха информации, че Мбапе желае още през зимата да напусне ПСЖ. Треньорът Кристоф Галтие и директорът Луиш Кампос обаче опровергаха тези слухове.