Старши треньорът на Монако Тиери Анри се извини за обида, която нанесе на играч на Старсбург по време на загубата с 1:5. Бившият футболист на Арсенал нарече бабата на футболиста Кени Лала лека жена.

Наставникът на Монако имаше претенции, че футболистът бави играта, затова се обърна към него с думите: „Все още е 43-а минута, баба ти е к***а”, преди да каже на четвъртия съдия: „Това трябва да спре, достатъчно беше.”

Поражението оставя тима от Княжеството в дъното на таблицата в Лига 1. „Монегаските” са на предпоследното 19-о място с едва 15 точки от началото на сезона.

В опит да се защити за „голямата си уста” Тиери Анри сподели: „Това е уличен израз, за съжаление. Съжалявам за тези коментари от пейката. Това беше човешка реакция. Все още съм човек. Съжалявам.”

Мъките на Монако продължават, Страсбург ги разби

Тиери Анри имаше напрегнат ден, благодарение на официалните длъжностни лица на мача, след като Налдо получи директен червен картон още в 7-ата минута на мача от френския шампионат.

Гневът му се прояви и в резултат на неизправност на системата за видеонаблюдение, която нямаше как да докаже нарушение за дузпа в полза на Монако при резултат 1:2.

„Имаше дузпа в 61-ата минута, но ВАР не работеше. Четвъртият съдия ми каза, че съжалява: "Г-н Анри, ВАР не работи". Това е 10-хилядната дузпа срещу Лопес. Затова искам да знам защо ВАР не работеше. Системата започна да работи веднага след това. Колко странно”, коментира ситуацията мениджърът на Монако.

„Откакто съм дошъл тук не съм коментирал ВАР или съдиите, но това вече ми дойде в повече”, завърши специалистът.