Полузащитникът на Пари Сен Жермен Юлиан Дракслер увери в отдадеността на своя съотборник Неймар да Силва. По думите на германеца най-скъпият футболист в историята няма никакви претенции на каква позиция ще играе на терена.

26-годишният Неймар има 11 гола в 12 шампионатни мача от Лига 1 през настоящата кампания, а наставникът Томас Тухел не се страхува да експериментира с постовете, които му дава. Дотук той използва нападателя и като ляво крило, и в ролята на типична „десетка”.

През тази седмица ПСЖ излезе с изявление, че няма да се окаже принуден да продаде Неймар, за да бъдат удовлетворени изискванията на Финансовия феърплей. Дракслер от своя страна оцени по достойнство универсалните качества на своя съотборник.

„Всички знаем, че Неймар притежава страхотни качества”, каза Дракслер, който също беше преквалифициран от флангови играч във вътрешен полузащитник. „Той е велик футболист, затова се опитваме да го намираме навсякъде по терена.”

„Ако той играе отляво, ще се опитаме да му дадем топката там. Ако пък играе зад нападателя, ще се опитаме да го търсим през центъра.”

„На него не му пука на коя позиция точно е поставен, защото в хода на мача се опитва да бъде навсякъде по терена. Разбира се, че когато разполагаш с такъв футболист, си длъжен да му доставяш топката. Такава е и моята роля в момента”, допълни Дракслер.

Във вторник ПСЖ гостува на Цървена звезда в Шампионската лига и победа ще гарантира на французите класиране за следващата фаза.