Пари Сен Жермен спечели втория си трофей за сезона, след като успешно защити Купата на Лигата във финала срещу Лил. Шампионите на страната спечелиха трудно с 2:1 на „Парк де Пренс“, като първият им гол бе зачетен въпреки засадата на Лейвин Курзава, който попречи на вратарят Винсънт Енияма да се намеси.

Това бе общо 6-ият трофей от турнира за парижани, които са абсолютен рекордьор по този показател. Успехът бе трети пореден за парижани, с което те изравниха върховото постижение на Олимпик Марсилия. Освен това техният треньор Лоран Блан вдигна 4 подобен трофей като наставник и догони рекордьора Дидие Дешан, който също е с 4 отличия.

Двубоят можеше да започне много зле за Лил, като още в първата минута грешка на Сумаоро позволи на Анхел ди Мария да излезе на стрелкова позиция. Аржентинецът обаче не можа да се справи с Енияма, който разчете умело ситуацията и спаси.

В 23-ата минута защитата на ПСЖ на свой ред бе на път да направи подарък на противника. Централните защитници Маркиньос и Тиаго Силва не се разбраха, а капитанът на столичани без малко да си вкара автогол, като само намесата на Салваторе Сиригу предотврати опасността.

Осем минути по-късно ПСЖ загатна за класата си в предни позиции, като Хави Пасторе и Златан Ибрахимович комбинираха добре, ала шведът не можа да нанесе по-добър изстрел към вратата.

Дискусионният гол за фаворита падна пет минути преди края на първата част след изпълнение на корнер. Винсънт Енияма излезе, за да избие центрирането, а топката попадна у Хави Пасторе в дъгата. Аржентинецът шутира мощно към долния ляв ъгъл, а Лейвин Курзава, който бе зад предпоследния в отбрана за Лил, се изтегли напред и така попречи на Енияма да направи сносен плонж – 1:0.

След почивката Лил съумя да върне интригата с мъничко късмет. Джибрил Сидибе реализира от пряк свободен удар, при който построената от Сиригу стена се разкъса и позволи на топката да мине през нея. Това обрече италианския страж, който дълго недоволстваше от изравнителния гол.

В тези минутки Лил имаше известно превъзходство – в 62-ата Софиан Буфал отправи опасен шут към вратата, а Сиригу трябваше да избива корнер. Двадесет минути преди края на срещата ситуацията за ПСЖ се влоши още повече, тъй като Адриен Рабио много наивно си заработи втори жълт картон. Халфът загуби топката от съперник и му влезе много грубо с шпагат, което бе достатъчно, за да бъде изгонен.

В 73-ата „песовете“ направиха решителен пропуск. Левият бек Джибрил Сидибе получи извеждащ пас между няколко бранители в бели екипи, но останал очи в очи срещу Сиригу, не можа да го преодолее.

Това се оказа решаващо, защото секунди по-късно Анхел ди Мария реализира победния гол. Всичко започна от топка, която Сиригу изрита напред, а Сумаоро не успя да я продължи достатъчно силно към Енияма. Нигерийският страж тръгна напред, за да я стигне, а Ди Мария само плъзна кълбото под него за 2:1.

Лил можеше да изравни в 83-ата минута, когато дойде последното чисто положение в тяхна полза. Себастиан Коршия получи достатъчно пространство пред наказателното поле и с левия крак отправи страхотен шут към долния десен ъгъл. Сиригу замръзна на място си и само изгледа как кълбото профучава покрай страничния стълб.

Така треньорът на „песовете“ Фредерик Антонети записа на сметката си вече четвърти загубен финал за Купата на Лигата, докато празненствата останаха за ПСЖ.