Тъпканият със звезди за стотици милиони евро тим на Пари Сен Жермен си намери майстора. Парижани станаха за смях в Страсбург, където местният тим, борещ се за оцеляване в Лига 1, му нанесе първото поражение за сезона. 

Бойките домакини надделяха с 2:1 и хвърлиха една от огромните бомби от началото на сезона. При това те победиха състав, в който личаха имената и на Неймар, и на Килиан Мбапе, и на Анхел ди Мария, а накрая и на Единсон Кавани. 

Страсбург нанесе първия си удар след само 13 минути игра. Тогава Димитри Лиенар центрира перфектно от пряк свободен удар и националът на Кабо Верде Жоя Нуно да Коща се измъкна зад защитата на съперника и с глава прониза мрежата за 1:0. 

Въпреки този ранен леден душ, ПСЖ се втурна напред в търсене на обрата. Но последваха огромни пропуски пред вратата на Страсбург. Килиан Мбапе на два пъти в 18-та минута не успя да преодолее вратаря, а малко след това и Юлиан Дракслер прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

Все пак упоритостта на парижани даде резултат малко преди почивката. В 43-та минута Адриен Рабио проби почти до аутлинията и центрира успоредно на голлинията, където връхлитащият Килиан Мбапе прониза вратаря за 1:1. 

В крайна сметка повече попадения нямаше преди почивката. След подновяването на играта парижани продължиха да търсят обрата, но изстрелите им не успяха да намерят очертанията на вратата. 

В 65-та минута Страсбург нанесе втория си съкрушителен удар. Тогава Жоя Нуно да Коща пусна дълъг пас за Стефан Баокен, който се измъкна от защитата на съперника и в стил "Емил Костадинов от "Парк де Пренс" на 17 ноември 1993 г." заби топката под горната греда - 2:1 и истински шок за скъпоплатените звезди. 

ПСЖ се хвърли бясно напред в търсене на обрата. Но ситуациите, макар да се редуваха една след друга пред вратата на съперника, не намериха целта. Неймар, Мбапе и Кавани се скъсаха да пропускат. 

В крайна сметка реферът даде 10 минути продължение, в които Кавани и Преснел Кимпембе направиха два невероятни пропуска и в крайна сметка попадение не падна до края на двубоя. 

Въпреки поражението, ПСЖ запази лидерската позиция необезпокояван с 41 точки и все още е с 10 повече от втория Марсилия. Страсбург пък събра 18 точки и все още е само на три над опасната зона.