Във Франция отново заговориха по темата Неймар. Авторитетното издание „L'Équipe“ пише, че трансферът на бразилеца от Барселона в Пари Сен Жермен е огромно разочарование за собствениците на френския гранд. Информацията гласи, че босовете на „Катар Спортс Инвестмънтс“ считат привличането на Неймар за лоша инвестиция, но въпреки това е малко вероятно нападателят да си тръгне през лятото.

През 2017 година ПСЖ счупи трансферния рекорд за всички времена, като плати 222 милиона евро за Неймар. С парите за заплатата на звездата общата сума, похарчена за него, надхвърля 500 милиона. Бразилецът веднага подписа спонсорски договори с „Катар Еъруейз“ и „Катар Нешънъл Банк“, което беше ясна индикация, че на него се гледа като лице на клуба за дълги години напред.

14 снимки

През този период ПСЖ не успя да постигне голямата си цел - спечелване на Шампионската лига, а Неймар така и не се превърна в големия лидер на отбора. Бразилецът често страдаше от контузии, а дори когато беше здрав, нерядко демонстрираше слаба форма. Към днешна дата собствениците на парижани смятат, че бразилецът не е достатъчно мотивиран и не полага достатъчно усилия, за да се върне на предишното си ниво.

Независимо от всичко това, Неймар изглежда, че ще остане на „Парк де Пренс“ и през следващия сезон. Причината е, че никой от най-богатите клубове не проявява интерес към него, а огромната му заплата е по силите само на английския Нюкасъл Юнайтед.

Договорът на бразилеца с ПСЖ е до 2026 година. Той има общо 94 гола и 57 асистенции в 138 мача с екипа на парижани.