Сент Етиен спечели едно от най-горещите дербита във френския футбола, а именно – срещу другия най-титулуван тим в Лига 1 Олимпик Марсилия. На „Жофроа Гишар” успехът не можеше да бъде по-сладък, след като стана факт благодарение на пълен обрат – от 0:1 до 2:1.

Уаби Хазри се оказа големият герой, който вкара дузпа след почивката, а секунди преди края на редовното време отбеляза изключително попадение, подпечатало 3-те точки.

Домакините имаха първия шанс в срещата. В 12-ата минута Уаби Хазри бесна с чудесен пас към Лои Диони в наказателното поле, ала само крачка не стигна на последния, за да застраши истински вратата на Стив Манданда.

За сметка на това Марсилия откри с първата си чиста възможност. В 16-ата минута Флориан Тувен показа, че асистенциите не са му чужди и вдигна топката по прецизен начин за Кевин Строотман. Холандецът беше безпощаден при изстрела с глава – 0:1.

Сент Етиен веднага се мобилизира в търсене на изравняването. В 26-ата минута Лоик Перен се добра до центриране от пряк свободен удар и нанесе изстрел с глава, който не премина чак толкова далеч от левия стълб.

Секунди по-късно домакините имаха претенции за дузпа, а след намесата на ВАР съдиите не видяха основание да отсъдят такава.

След паузата Тувен можеше да покачи резултата в полза на Марсилия, ако изстрелът му в 54-ата минута не бе преминал съвсем малко над гредата. Буквално в следващата атака Оле Селнес затрудни до краен предел Манданда чрез изстрел с обръщане.

В 58-ата минута домакините изравниха от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Стив Манданда. От бялата точка Хазри беше безпогрешен – 1:1.

Само три минути след тази ситуация Тувен получи още един шанс да бъде герой. Френският национал мина на парад през няколко защитници и заложи на силата в шута по топката. Вратарят Стефан Рюфие не предприе излишни рискове, като боксира.

В 70-ата минута Максим Лопес от Марсилия се хвана за главата, след като отблизо с глава не успя да улучи вратата, когато всичко вещаеше сигурен гол. До края на мача и Лукас Окампос излезе веднъж на изгодна позиция, като неговият шут от 10-11 метра по диагонала профуча покрай близкия долен ъгъл.

Така дойде 88-ата минута, а с нея и победния втори гол на Хазри, след като мигове по-рано Манданда бе отчаял Ромен Амума с брилянтна намеса. Защитата на Марсилия не се справи с опеката на алжирския национал, който получи твърде много пространство около дъгата и с бомбен шут заши кълбото в горния ляв ъгъл – 2:1.

Този гол изпрати „зелено-белите” в топ 3 на временното класиране – 3-о място с 36 точки, само на една зад втория Лил. Лидерът Пари Сен Жермен е далеч, далеч напред с 50 пункта. Марсилия, от своя страна, записа 5-и пореден шампионатен мач без успех и заема 9-а позиция с 28 точки. Въпреки всичко „финикийците” са само на 6 пункта от топ 4.