Отборът на Сент Етиен победи Страсбург с 2:1 в отложен мач от 23-ия кръг на френската Лига 1. Преди десетина дни двубоят бе отложен заради силен снеговалеж.

За Сент Етиен трите точки бяха добре дошли в битката за зона Европа след като тимът бе взел само една в последните си три мача. Така отборът излезе четвърти във временното класиране с 40 точки в актива си, а Страсбург е девети в подреждането с 35 към момента. Лидерът във Франция Пари Сен Жермен е с 59 точки и два мача по-малко.

Отборът на Сент Етиен взе добра преднина срещу Страсбург до почивката, отбелязвайки две попадения. Домакините поведоха рано-рано с гол на Роберт Берич още в 4-ата минута. Бречич засече точно с глава след центриране в наказателното поле и даде преднина от 1:0 на своя тим.

Страсбург можеше бързо да върне равенството, но в 7-ата минута Ламин Коне прати топката над вратата на Сент Етиен.

Системата за видеоарбитраж- ВАР влезе в употреба в 10-ата минута, когато съдията видя игра с ръка на Стефан Митрович в наказателното поле на Сент Етиен, но преглеждайки ситуацията, стана ясно, че няма основание за отсъждане на дузпа, тъй като топката удря главата на Митрович.

Вторият гол за домакините падна в 26-ата минута. Лоик Перен потвори упражнението от първото попадение. Този път центрирането бе на Берич и Перен с глава отклони неспасяемо топката в мрежата на Страсбург.

В 42-ата минута Лебо Мотиба отправи добър удар към вратата на Сент Етиен, но Стефан Руфие се намеси категорично.

Малко след почивката Нуно да Коща стреля вдясно от вратата на Сент Етиен, а в 54-ата минута Кевин Моне-Паке отправи слаб удар в атака за домакините.

Страсбург успя да намали пасива си в 73-ата минута чрез Да Коща, който бе точен за 1:2. Десет минути след това домакините претендираха за дузпа, каквата първоначално бе отсъдена за нарушение именно на Нуно да Коща.

След консултация със системата за видеоарбитраж- ВАР, реферът за втори път в мача отмени свое решение след като прецени, че няма дузпа и резултатът остана 2:1 за Сент Етиен.