Отборите на Лил и Сент Етиен не се победиха в мач от 20-ия кръг на Лига 1. Двата състава направиха равенство 1:1 в двубой, който предложи немалко любопитни моменти. С ремито пък Сент Етиен продължава без победа в дома на Лил „Стад Пиер Мороа“ вече от 24 години насам.

Преди началото на срещата старият президент на тима Мишел Седу предаде образно щафетата на новоизбрания бос на „песовете“ Жерар Лопес.

Сент Етиен поведе след 17 минути игра. След хубав пробив на Кевин Моне-Паке топката стигна до Ромен Амома, който стреля, топката се удари в напречната греда, а след това се оплете в мрежата. Малко след това добро положение се разкри пред играчите на Лил, но Мулен се справи умело в тази ситуация.

В 45-ата минута след едно центриране от корнер отляво на вратата на гостите Сумаоро нанасе удар с глава, но Мулен отрази и в тази ситуация.

След почивката Лил опита да се върне в срещата, а в 68-ата минута Бензиа нанесе хубав изстрел, но Мулен отрази и в тази ситуация. В 71-ата минута Никола Дьо Превил излезе на чудесна позиция, стреля от дистанция, топката се удари леко в напречната греда и влезе във вратата за 1:1.

В 74-ата минута Едер нанесе хубав, но неточен изстрел.

Чудесен шанс се разкри в 82-ата минута пред Кейта, но играчът бе блокиран и не съумя да шутира.

Лил имаше златен шанс да стигне до победата в края на мача. В 87-ата минута Никола дьо Превил напредна отдясно, стреля диагонално, но топката се удари в напречната греда.

В продължението на двубоя Едер намери добре Амалфитано, чийто удар обаче мина встрани.

В класирането Сент Етиен е осми с 27 точки. Лил е 12-и с 22.