Рен успя да победи Страсбург с 3:1 в мач от 9-ия кръг на френската Лига 1.

Мачът започна ударно, като още в 3-та минута Хамари Траоре отправи много силен удар от границата на наказателното поле, но ударът му мина на сантиметри от напречната греда. В 19-та минута Хабиб Диало даде страхотен пас за Кевин Гамейро, който стреля ниско, за да изведе Страсбург напред в резултата. Последва разглеждане с ВАР заради евентуална засада. Съдиите прецениха, че такава има и попадението бе отменено. Мачът се изнерви след това и в 28-та минута Герзино Нямси направи изключително грубо влизане, заради което бе изгонен с директен червен картон.

В 38-та минута логичното се случи и Рен откри резултата. Адриен Труфер изпрати високо центриране, което бе засечено от Арно Калимуендо и вратарят нямаше шанс след неговия удар. В добавеното време на първата част Мартин Терие имаше възможност да удвои, но неговият удар разтресе дясната греда.

Второто полувреме започна ударно, както и първото. В 49-та Мартин Терие овладя добре след центриране от Калимуендо и с удар по тревата преодоля вратаря за 0:2. Три минути по-късно Калимуендо можеше да направи на два пъти резултата класически. Първо се освободи в наказателното поле и стреля към левия ъгъл, но Селс спаси. Последва нов шанс пред младия французин, но топката мина на косъм от дясната греда. В 61-та минута Амин Гуири получи подаване от Калимуендо и не сбърка, за да направи резултата 0:3.

Пет минути по-късно Белгард можеше да се разпише, след като се изплъзна от защитник, но неговият удар профуча високо над напречната греда. В 71-та минута Хамари Траоре фаулира играч на Страсбург в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на домакините. Хабиб Диало се нагърби с изпълнението и не пропусна от бялата точка, за да намали резултата. До края на мача нямаше сериозни положения пред някоя от двете врати и Рен успя да надвие Страсбург с 3:1.

С тази победа Рен вече са на пета позиция с актив от 15 точки, докато Страсбург са на незавидната 18-та позиция с едва пет пункта.