Трансферната сага около бъдещето на Неймар, която се точи вече цяло лято, явно е към развръзката си. Очаква се до края на деня или най-късно до сряда сутринта официално да стане ясно дали бразилецът ще премине в Барселона. 

Цяла делегация на каталунците отпътува за Париж още по тъмна доба във вторник. В нея са спортният директор Ерик Абидал, генералният мениджър Хавиер Бордас, както и "ковчежникът" на клуба Оскар Грау, от когото зависят финансовите параметри на голяма част от сделките. 

Според вестник "Спорт", шефовете ще отидат на финална среща с колегите си от Пари Сен Жермен и ще поставят последната си оферта. Ако тя не бъде приета, бъдещето на Неймар няма да е обратно на "Камп Ноу" или поне не през този сезон. 

Самият Неймар също е упражнил натиск върху ръководството на парижани, като е казал, че ще отклони всякакви оферти от Реал Мадрид, така че единственият шанс за раздяла между него и ПСЖ е по пътя към Барселона. Точно затова тази среща на ръководствата се очаква да е ключова. 

Ясно е и какво ще сложат на масата каталунците. Тяхното предложение е за сума, която може да достигне до 170 млн. евро в зависимост от бонусите. Условието е, че тя ще бъде изплатена в пълния ѝ обем до 30 юни 2021 г. Ако парижани искат да получат цялата трансферна сума за Неймар накуп, тя ще падне до 150 млн. евро и ще бъде с падеж 30 юни 2020 г. 

От Барса са готови и с резервен вариант, който включва като разменна монета и Усман Дембеле. Тогава сумата кеш, която ще бъде платена за Неймар, ще бъде не повече от 40 млн. евро и ще бъде платена още до края на този трансферен прозорец. 

Очаква се преговорите да се проточат доста дълго и развръзката в тях да не дойде до края на работния ден във вторник. Времето обаче притиска заинтересованите страни, защото трансферният прозорец затваря на 2 септември, а от ПСЖ искат да купят заместник на бразилеца.