Отборът на Рен измъкна победата с 2:1 срещу Тулуза в зрелищен мач от Лига 1. Така Рен продължи серията си от 17 мача във всички турнири без поражение.

Домакините откриха резултата в 25-ата минута. Ловро Маер със страхотен пас с външен фалц намери непокрития Бенжамен Буриго в наказателното поле и той без колебание стреля във вратата за 1:0.

Рен имаше нов добър шанс в 36-ата минута, когато Амин Гуири се измъкна от защитата на гостите и стреля. Ударът му обаче бе спасен от вратаря на Тулуза.

Второто полувреме започна наистина лудо. В 52-ата минута Ловро Маер отправи истински снаряд от границата на наказателното поле, но Максим Дюпе се намеси страхотно.

Три минути по-късно Тулуза обаче успя да се върне в мача в 55-ата минута. Тайс Далинга получи пас в коридор и засече топката в мрежата за 1:1.

Радостта на гостите обаче бе кратка. В 59-ата минута удар на Мартен Терие бе спасен от вратаря, но Арно Калимуендо бе на правилната позиция и при добавката вкара за крайното 2:1.

Адо Онаиву бе близо до реализирането на гол и иравняване на резултата в 63-ата минута. Той получи добър пас и опита удар от границата на пеналтерията. Топката отиваше под напречната греда, но отлично спасяване от стража на Рен отказа Онаиву.

Така Рен събра актив от 31 точки и заема 3-тото място в класирането. Тулуза остава на 12-тата позиция с 16 точки в актива си.