Отборът на Рен си гарантира участие в Лига Европа през следващия сезон, след като победи Брест като гост с 2:1 в последния кръг на Лига 1. Лил и Монако допуснаха грешки в последния кръг, съответно 1:1 срещу Троа и 1:2 от Тулуза. Бенжамен Борижо вкара и двете попадения за успеха на Рен.

По този начин Рен събра 68 точки в актива си, на 1 повече от Лил и три пред Монако. „Мастифите“ ще играят квалификации в Лигата на конференциите, а монегаските останаха с празни ръце.

Срещата започна добре за Ренм които поведоха в 13-ата минута. В 36-ата Харис Белебия възстанови равенството от дузпа. Също от 11-метров наказателен удар Рен изкова победата с добавеното време на първата част, отново с гол на Борижо.

Лил излезе напред в резултата в Троа в 52-рата минута с попадение на Бафоде Диакате, а Рони Лопес изравни 20 минути по-късно.

Монако допусна изоставане от Тулуза в 70-ата минута на срещата, когато точен бе Закария Абукхал. Уисам Бен Йедер изравни осем минути след това, но в добавеното време на срещата Рис Хелий се разписа за 2:1 в полза на носителя на Купата.