Ланс, който преди този кръг имаше равни точки с лидерите във Франция Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия, загуби важни точки в Реймс, завършвайки 1:1 с домакините. Гостите обаче може да са доволни от развоя на събитията, тъй като в 66-ата минута те останаха с човек по-малко на терена заради червен картон на Дейвер Машадо.

Само пет минути по-късно Фоларин Балогун откри резултата за Реймс и отборът усещаше, че ще спечели 3 точки. В 82-рата минута Лоис Опенда изравни за Ланс и все пак спаси една точка, която изведе тима на трето място в класирането.

Клермон победи Тулуза с 2:0, като и двата гола паднаха след почивката. Максим Гоналон откри още в 46-ата минута, а дълбоко в добавеното време се разписа и Мухамед Чам. За гостите цял мач изигра бившият футболист на Левски Стайн Спиерингс.

Лориен се наложи над аутсайдера Аячо с 1:0 като гост. Единственото попадение бе дело на Данго Уатара в началото на второто полувреме, който се измъкна абсолютно сам отдясно и надигра вратаря с удар в близкия ъгъл.

Мачът между Брест и Страсбург също завърши без победител - 1:1. Домакините откриха резултата чрез Пиер Леес-Мелу още в деветата минута, но 20 по-късно Людовис Ажорк изравни за Страсбург от дузпа. Малко след това Пърчич от гостите бе изгонен с директен червен картон, но въпреки че те играха близо час с човек по-малко на терена, задържаха равенството.

Срещи от шестия кръг на първенството на Франция по футбол:

Клермон Фут - Тулуза 2:0

Реймс - Ланс 1:1

Аячо - Лориен 0:1

Брест - Страсбург 1:1