ПСЖ осъществи двата най-скъпи трансфера в историята на футбола само в рамките на един месец и хвърли в смут света на футбола. И докато за преминаването на Неймар от Барселона в Париж се изписаха тонове мастило и дори беше организирана специална пресконференция, малко по-встрани остана сделката за Килиан Мбапе с Монако. 

Срам за Франция! Люксембург умълча играчи за над 500 млн.

Няколко дни след осъществяването на трансфера вицепрезидентът на "монегаските" Вадим Василиев разясни ситуацията около споразумението между двата клуба. Според него, офертата на ПСЖ е била "непосилна за отказване". 

"Катарористите“ и /Едро/Риболовлев удариха тежко по масата

"Това беше един много, много труден трансфер. В началото ние не искахме да продаваме Мбапе на пряк конкурент за титлата. Но аз винаги съм пазел добри отношение с Килиан и баща му, който е и негов агент. Двамата ме убедиха за сделката."

Мбапе и Ал-Хелаифи реагираха на огромната сделка

"Разговорите с ПСЖ впоследствие бяха много сложни. И в крайна сметка, дори след като подписахме договора, аз така и не разбрах как те успяха да заобиколят правилата за финансовия феърплей."

Край!: ПСЖ официално привлече Мбапе от Монако

"Иначе това беше сделка между три страни. Семейството на Мбапе винаги ни е гарантирало, че за Монако условията по продажбата му ще бъдат най-добрите. ПСЖ пък плати парите, които искахме. Подобни суми ни даваха и други европейски отбори, но само на хартия", сподели Василиев пред агенция ТАСС.