Олимпик Марсилия разгроми с 6:1 Тулуза в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Марсилци бяха безмилостни и не дадоха никакъв шанс на противник,като с този успех успех Марсилия се качиха на трето място в таблицата с 33 точки, докато Тулуза остава 13-и с 16 пункта.

Головата фиеста стартира в 13-ата минута, когато Валентин Ронже прати топката в мрежата на гостите за 1:0.

В 41-вата минута Марсилия удвои преднината си след много нелеп автогол. Расмус Николайсен опита да върне с глава към своя вратар. Той беше излязъл на границата на пеналта и не успя да реагира добр, а топката го прехвърли и влетя в мрежата.

Второто полувреме предложи още повече голове. Шест след началото му дойде ред на Сеад Колашинац да вкара. Димитри Пайе центрира към него и босненецът се разписа за класическия резултат.

Десет минути по-късно самият Пайе записа името си сред голмайсторите, а само минути по-късно най-сетне Тулуза намери начин да отвърне и вкара един гол. Гостите получиха правото да бият дузпа след грешка в отбраната на ОМ. Ван де Бомен се нагърби с изпълнението и реализира.

Отговорът на Марсилия беше нови два гола. В 80-ата минута на Ченгиз Юндер и в 82-рата на Нуно Тавареш оформиха крайното 6:1.

Малко преди последния съдийски сигнал домакините можеха да вкарат и седмо попадение, но Максим Дюпе се отчете с фантастично спасяване.