Френският хегемон Пари Сен Жермен е на път да хвърли трансферна бомба, но не такава, каквато всички очакват. Парижани няма да хвърлят луди пари за някоя от звездите на футбола, а ще върнат към големия футбол позабравен ветеран. 

Авторитетният вестник "Екип" твърди, че в близките дни с лидера във френския шампионат ще се обвърже дефанзивният халф Ласана Диара. Бившият френски национал навършва 33 години след по-малко от два месеца, но ще премине в най-богатия отбор в света. 

Причината е, че наставникът Унай Емери иска да има алтернатива на още по-възрастния играч на тази позиция Тиаго Мота. Бившият италиански национал скоро навършва 36 години и вече не може да издържи на темпото дори на Лига 1. 

Ласана Диара доскоро играеше в арабския свят, но след предложението от ПСЖ веднага е разтрогнал договора си и е в Париж за медицински прегледи. Очаква се да подпише за година и половина. 

Причината ПСЖ да се подсили с такъв футболист, а не с някоя звезда, финансовият феърплей. За да не бъдат наказани за нарушаването му, след като пръснаха половин милиард през лятото, парижани трябва да взимат или само свободни агенти, или играчи под наем.