Лион и Пари Сен Жермен изиграха голямо дерби в горната половина на френската Лига 1. В самия край на мача триумфира Лион, като в добавеното време Мемфис Депай реализира за 2:1 в 94-ата минута.

Дербито бе изпълнено със спорни моменти, с картони, от които един червен, и най-вече с хубав футбол. В крайна сметка се оказа, че Пари Сен Жермен не е непобедим и по-смелите във Франция могат да се надяват на нещо повече в мачовете си срещу лидера.

След ремито парижани продължават да водят убедително с 56 точки от 22 кръга, Лион е втори с 48, Марсилия е трети с 47, а Монако е с 46.

Парижани бяха без получилия травма на бедрото Неймар, а след половин час игра останаха и без друга от големите си звезди – Мбапе.

Още в самото начало на мача Набил Фекир от Лион се оказа истински факир. От фаул, диагонално и много далеч от вратата, той изпрати топката във вратата на ПСЖ и изненада неприятно вратаря Ареола - 1:0 за Лион още във 2-ата минута.

Спорен и същевременно неприятен епизод се разигра в 30-ата минута на дербито Лион – ПСЖ.

Верати изведе Мбапе в наказателното поле, вратарят на Лион Антони Лопес не прецени излизането си и отнесе младия нападател на парижани.

Съдията не отсъди дузпа, а Мбапе остана да лежи на тревата и скоро след това бе изведен от терена на носилка и заменен от Дракслер.

За щастие впоследствие се оказа, че контузията на Мбапе не е страшна и дори не е бил отведен в болница.

На още едно бижу станаха свидетели зрителите на дербито от Франция Лион – ПСЖ. В четвъртата добавена минута от редовното Дани Алвеш центрира, а Лейвин Курзава със страховито торпедо скъса мрежата на Лион – 1:1.

Дани Алвеш остави своя ПСЖ с човек по-малко през второто полувреме. Бразилецът извърши нарушение срещу Ндомбеле в началото на второто полувреме и очакваше да получи жълт картон от съдията Клеман Тюрпен.

Но той се приближи глава в глава със съдията, като оспорваше решението му, което накара представителя на Темида да му вдигне директен червен картон в 57-ата минута.

Двата отбора продължиха да правят шоу и след това, като очевидно и 11-те лионци и 10-те парижани не се задоволяваха с равенството.

И в 94-ата минута Лион триумфира. Падна поредният гол-красавец в мача, вкара го Мемфис Депай с удар отдалеч и с това донесе голямата радост за своя отбор - 2:1 за Лион срещу лидера!

Това е втората шампионатна загуба за Пари Сен Жермен - първата бе също с 1:2 от Страсбург.