От Пари Сен Жермен (ПСЖ) проявяват интерес към крилото на Атлетик Билбао, Нико Уилямс, съобщава Marca.

Европейският шампион с Испания е близо до преминаване в Барселона, но този трансфер се бави, тъй като каталунците преди това трябва да гарантират, че имат финансовите възможности да активират откупната клауза на футболиста, която е в размер на 58 милиона евро. Това създава надежди на ПСЖ, че все пак може да спечели надпреварата за 22-годишния играч.

ПСЖ търси подходящ заместник на преминалия в Реал Мадрид Килиан Мбапе. Френският шампион вече направи опит да привлече Ламин Ямал, но срещна категоричния отказ на Барселона. Същата беше ситуацията и с Хвича Кварацхелия от Наполи. През последните дни обаче се появи друга опция пред парижани, а именно Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед.

Нико Уилямс, който е считан за един от най-талантливите млади играчи в Ла Лига, привлече вниманието на няколко големи европейски клуба със своите изяви за Атлетик Билбао. Въпреки младостта си, той вече демонстрира впечатляващи умения и потенциал, което го прави желан трансфер за много отбори.

С наближаването на трансферния прозорец, ситуацията около Нико Уилямс става все по-напрегната. Ако Барселона не успее да събере необходимите средства за откупната му клауза, ПСЖ може да се окаже в изгодна позиция да привлече талантливия играч. В същото време, интересът към Уилямс от страна на други големи клубове не трябва да се пренебрегва, което може да доведе до интересни и неочаквани развръзки в предстоящите седмици.