Без особено напрежение Пари Сен Жермен изигра предпоследния си мач от първенството в Лига 1. Шампионите направиха равенство на терена на Бордо, но определено си личеше, че това няма как да развали настроението им. 

Двубоят приключи 1:1, а дежурното си попадение за парижани заби огромната звезда Златан Ибрахимович. Но това не се оказа достатъчно за успеха, тъй като Никола Палоа изравни за "жирондинците". 

Иначе колкото и да изглежда странно, домакините от Бордо имаха повече шансове да се разпишат, но не успяха да намерят целта. При първия си точен удар във вратата след почивката обаче ПСЖ откри резултата. 

В 58-та минута Анхел ди Мария направи поредната си страхотна асистенция и намери на стрелкова позиция Златан Ибрахимович. И шведът за 36-и път през този сезон беше безпощаден за 1:0. 

Но радостта на гостите не трая дълго. Само осем минути по-късно Шейк Диабате намери по прекрасен начин Никола Палоа и той се разписа за 1:1, което всъщност се оказа и последното попадение в мача. 

Така с това равенство беше прекратена серията от шест поредни победи на ПСЖ, но това едва ли притеснява Лоран Блан и компания. Пари Сен Жермен е на върха с 93 точки, с 28 повече от втория, и от два месеца е шампион. Бордо е десети с 50 точки и не играе за абсолютно нищо в последния си мач за сезона в събота.