Пари Сен Жермен регистрира поредния си голов спектакъл в Лига 1, след като разгроми с 5:0 опашкаря в класирането Метц и поведе с 14 точки на втория настоящия шампион Монако. Тимът от Княжеството надви Страсбург с 3:1 в петък.

Парижаните не изглеждаха стресирани след отпадането от Шампионската лига и вкараха още в петата минута. Левият бек Юри Бершиш започна хубавата атака, а след като шут на Килиан Мбапе беше отразен от вратаря на Метц, десният бек Тома Мюниер се разписа за 1:0. 

Това сложи началото на голова серия до почивката. Юношата на парижаните Кристофър Нкунку вкара в 20-ата минута, а Юлиан Дракслер и Анхел Ди Мария организираха отлична атака в 28-ата минута, когато младият халф покачи на 3:0. 
Той пропусна да запише хеттрик две минути по-късно и негов гол беше отменен заради засада в 45-ата минута, но Пари Сен Жермен все пак стигна до още едно попадение преди почивката. 

Мбапе беше изведен зад защитата на гостите и вкара в първата минута на добавеното време.

Нкунку пропусна още една възможност в 58-ата минута, а това направиха Мбапе и Адриан Рабио малко по-късно. Тиаго Силва обаче не пропусна в 82-ата минута и оформи крайното 5:0.