Пари Сен Жермен продължава по шампионския график без грешка. Доминантът на френския футбол взе голямото дерби с Олимпик Марсилия с 2:0 на "Стад Велодром" и все още няма грешка от старта на новата кампания. 

Всичко беше решено след почивката. Килиан Мбапе влезе като резерва малко след изтичането на час от началото на мача и с първото си докосване до топката откри резултата. А в последната минута на продължението Юлиян Дракслер оформи крайния резултат. 

Мачът предложи много равностойна битка преди почивката. В това полувреме положенията бяха много малко, като Анхел ди Мария и Дракслер пропиляха, каквото можаха за ПСЖ, а Лукас Окампос и Димитри Пайе не бяха точни за марсилци. 

Най-чистата ситуация пред домакините се откри в 34-та минута, когато Лукас Окампос с глава стреля опасно, но вратарят на парижани се намеси подобаващо и отрази. В продължението на първата част Анхел ди Мария изпусна най-добрия шанс за ПСЖ, когато преодоля вратаря и стреля, но Кевин Строотман изчисти от голлинията. 

След почивката гостите се развихриха и Ди Мария и Неймар изпуснаха невероятни възможности. По-точно бяха спрени от Стив Манданда. В 57-та минута и колегата му Алфонс Ареола се намеси страхотно при удар на Димитри Пайе, преди да дойде развръзката. 

Килиан Мбапе се появи като резерва в 62-та минута и само три по-късно разби нулевото статукво. Ди Мария го изведе с хубав пас на скорост, той надбяга като спрял Абубакар Камара и с хубав удар, макар и от неособено удобен ъгъл, преодоля Манданда за 1:0. 

Десет минути след това отново Мбапе можеше да реши всичко, но вратарят този път спаси. Малко след това и Тома Мюние не успя да се разпише. В 85-та минута марсилци стигнаха и до гол чрез Костас Митроглу, но той беше отменен заради нарушение. 

Всичко умря като интрига в 94-та минута. Тогава Неймар излезе сам срещу вратаря, но стреля нескопосано. Това обаче позволи на Юлиян Дракслер да засече на метър на празна врата и да оформи крайното 2:0 и да подпечата трите точки. 

С тях в актива ПСЖ продължава да е безгрешен и да има 33 точки от 11 мача. Марсилия е на петата позиция с 19 точки и изпусна златен шанс да се добере поне до Топ 3, ако беше взел пълния актив от голямото дерби с омразния си съперник.