Дните на Неймар в ПСЖ изглеждат преброени. Бразилският нападател, Лионел Меси и останалите звезди на отбора без Килиан Мбапе, бяха освиркани в домакинството на Бордо в неделя. Причината беше отпадането от Реал Мадрид на осминафиналите в Шампионската лига, което може да доведе до сериозни трусове на „Парк де Пренс”.

Случаят с Неймар изглежда по-сложен, пише Footmercato. Шефовете на ПСЖ са решили да се разделят с офанзивния играч заради лошото му представяне в последно време. Твърди се, че бразилецът е предлаган на няколко големи клуба в Европа, включително и Барселона.

Договорът на нападателя с ПСЖ е до лятото на 2025 година, като в клуба се надяват да намерят решение за напускането му, което да не доведе до големи иконимически щети за клуба след трансфера му за 222 млн. евро от Барса през 2017 година. 

Информацията гласи още, че на този етап на „Камп Ноу” нямат никакво намерение да връщат Неймар, тъй като заплатата му от 30 млн. евро на година, е непосилна за „блаугранас”.

Напускането на Неймар ще позволи на ПСЖ да задържи Килиан Мбапе. От френския гранд са готови да предложат празен чек на нападателя, но за да се случи това южноамериканецът трябва да си тръгне.

По всичко изглежда обаче, че 30-годишният бразилец вече не е със статут на недосегаем на „Парк де Пренс”.