ПСЖ остави само едно мокро петно след Рен, разгромявайки го с 6:1 при това на неговия стадион „Роазон Парк“, в мач от 1/32-финалите на Купата на Франция.

Пари Сен Жермен е рекордьор по брой спечелени купи във Франция – 11 пъти, като е спечелил последните три издания в турнира.

Пари Сен Жермен не подцени изобщо мача срещу Рен и това се видя още в стартовия състав на столичани, в който фигурираше звездното нападателно дуо Неймар-Мбапе, като на мястото на Кавани излезе Ди Мария.

Двата тима се бяха срещнали на 18 декември отново в Рен и тогава ПСЖ пак спечели категорично с 4:1.

Сега пак милионерите бяха убедителни и не бавиха много своя съперник в двубоя от 1/32-финалите за Купата.

Още в 9-ата минута Килиан Мбапе прониза домакините и изведе ПСЖ напред в резултата – 0:1.

В 17-ата минута хубава атака на парижани завърши с пас на Верати към Неймар и втори гол за ПСЖ, дело на бразилеца – 0:2.

Резултатът скоро набъбна на 0:3, след като в 23-ата минута дойде ред на Ди Мария да се разпише.

Нова хубава атака изплетоха гостите в 43-ата минута, завърши я отново Неймар с втория си гол в мача и общо четвърти за ПСЖ – 0:4 до почивката.

Към четирите гола, дошли след бързата игра и мълниеносни атаки на парижани трябва да добавим и уцелената греда от Неймар преди почивката.

През втората част ПСЖ видимо намали оборотите, сигурен в победата си. Рен даже намали от дузпа в 66-ата минута, като дочен бе Бенжамен Бурижо за 1:4.

След този почетен гол ПСЖ получи сякаш моралното право да доунищожи съперника. И го направи. Първо в 74-ата минута за втори път се разписа Ди Мария, правейки резултата 1:5.

За да не се сърди никой от нападателите, своя втори гол в мача вкара и Мбапе в 75-ата минута и фиксира крайното 1:6.