Бордо продължава лошата си серия и в турнира за Купата на Франция, където бе елиминиран на 1/32-финалите от четвъртодивизионния Гранвил, губейки с 1:2. Мачът вървеше все пак успешно за жирондинците, които водеха до четвъртата добавена минута към редовното време с 1:0. Юнус Санкаре бе дал аванс за елитния тим в 37-ата минута.

Пет минути преди края бе изгонен Юсуф Сабали от Бордо и в добавеното време Съливан Мартине прати мача в продължения – 1:1, хвърляйки в екстаз 3-те хиляди фенове на домакините.

Мачът се игра при много силен вятър, но това едва ли е оправдание за Бордо. В продълженията първо бе изгонен още един играч на Бордо – Тома Карик в 102-ата минута, а при отсъдената за нарушението му дузпа точен бе Ладислас Дуниама – 2:1 за Гранвил.

В 110-ата минути бе изгонен и трети играч на Бордо – Ярослав Плашил, а до края не се случи нищо ново и жирондинците бяха елиминирани.

Марсилия се промъкна напред отново след продължения, побеждавайки у дома Валансиен с 1:0. Единствения гол вкара Жордан Амави в 103-ата минута.

Елитният Анже падна у дома от втородивизионния Лориен с 0:2, като точни през първото полувреме бяха Амел и Буанга.

В мач между елитни съперници Страсбург надви с 3:2 Дижон след продължения. Гонсалвеш за домакините в 59-ата и Гилободжи в 65-ата за Дижон бяха точни в редовното време.

В продълженията Блаяк и Да Коста дадоха два гола преднина за Страсбург, предиТавареш да върне един и да фиксира крайното 3:2 за Страсбург срещу Дижон.

С два гола след почивката срещу останалия с 10 души Ним Сент Етиен го победи с 2:0 – с попадения на Берик и Бамба.