Френският шампион Пари Сен Жермен не успя да победи Ница като гост и завърши наравно 1:1 в последен двубой от седмия кръг на Лига 1. Домакините поведоха с попадение на Али Абди в 39-ата минута, но в 52-ата Нуно Мендеш се разписа за парижани с хубав удар от границата на наказателното поле, но това се оказа и последното попадение в мача.

Снимки: БГНЕС / BGNES
21 снимки

Тимът от Лазурния бряг бе по-активния тим в началото и в 13-ата минута след центриране в наказателното поле на ПСЖ, Мохамед Али-Чо съумя да стреля с глава, но Джанлуиджи Донарума отрази.

В 37-ата минута Нуно Мендеш получи топката на границата на наказателното поле на Ница и имаше пространство и време и да шутира към вратата на домакините, но Марчин Булка демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

Ница поведе в резултата в 39-ата минута, когато след разбъркване в наказателното поле на ПСЖ топката не бе изчистена по най-добрия начин. Али Абди овладя на гърди и стреля от воле, а след серия от рикошети кълбото попадна във вратата на Донарума за 1:0.

На почивката Канг-Ин Лий смени Коло Муани, а парижани много бързо стигнаха до изравнително попадение. В 52-ата минута Усман Дембеле комбинира с Нуно Мендеш, който не се поколеба да шутира от границата на наказателното поле и с майсторска изпълнение матира Марчин Булка, за да възстанови паритета – 1:1.

Шампионите наложиха натиск, а две минути по-късно след центриране в наказателното поле на Ница, Маркиньос стреля с глава, но нацели десния страничен стълб на вратата на домакините.

До края ПСЖ така и не успя да стигне до второ попадение и пълния обрат, като трябваше да се задоволи само с точка. Така тимът на Луис Енрике не спечели трето поредно гостуване във всички турнири.

Равенството изкачи Нца на деветото място в класирането с девет точки. ПСЖ пък събра 17 точки в актива си, но остава на втората позиция и има два пункта по-малко от едноличния лидер Монако. След паузата за национални отбори парижани ще приемат Страсбург.