Спортният директор на Пари Сен Жермен Антеро Енрике директно нападна Барселона и обвини каталунския клуб, че не спазва правилата на УЕФА и ФИФА.

„Винаги сме изненадани от клубове, които не спазват правилата“, коментира Енрике в интервю за радио „RMC Sport“.

Енрике призна, че Барселона е отправил оферта за Рабио през миналото лято.

„Аз съм много изненадан от думите на майката на Адриен – Вероник, която каза, че сме получили оферта през миналото лято. Това се случи на 29 август, в 20 часа, преди затварянето на трансферния пазар. Това означава, че Барселона е постигнал споразумение с Рабио преди да дойде да говори с нас. Предложението на Барселона бе абсурдно и всички в клуба бяхме много изненадани, че офертата е толкова ниска“, добави спортният директор на ПСЖ.

Енрике описа офертата на Барселона като „неуважително предложение за топ играч като Рабио.“

„Беше невъзможно да постигнем споразумение за играч като него за толкова кратък период от време. Поради това ни е ясно, че той вече е имал постигнато споразумение с Барселона“, продължи шефът на френския шампион.

„Накрая футболистът ми каза, че не иска да продължи да играе за ПСЖ“, каза още Антеро Енрике.

Рабио е роден във Вал-дьо-Марн край Париж и се присъединява към столичани като 15-годишен, като вече има 226 мача за представителния отбор.

Барселона искаше да привлече халфа в края на август, но офертата им беше отхвърлена.

Каталунците готвят ново предложение през януари, а в настоящата ситуация ПСЖ ще бъде склонен да го приеме заради притесненията за спазването на финансовия феърплей и с оглед на това, че през лятото футболистът ще може да напусне като свободен агент.

Рабио повече няма да играе за Пари Сен Жермен, след като двете страни прекратиха преговорите за подновяването на изтичащия през лятото договор на футболиста.

Шампионът на Лига 1 възнамерява да продаде 23-годишния Рабио през януари, след като отношенията между двете страни се вложиха крайно по време на дълго проточилите се преговори за нов контракт, които завършиха без успех.

"Ситуацията вече е необратима, няма връщане назад", коментира майката и агент на играча Вероник Рабио

Майката на Рабио: ПСЖ не прие оферта на Барса, но сега не преговаряме

Барселона отрича да има споразумение с Рабио

Le Parisien: Барса и Рабио се споразумяха

ПСЖ гони Рабио

Отритваш арабските милиони и 6 месеца си "във фризера"​