Пари Сен Жермен явно е решен всяко лято да обезкървява Барселона с по един важен играч. След като миналата година откупиха нападателя Неймар за рекордните в света на футбола 222 млн. евро, сега парижани са се насочили и към халфа Иван Ракитич и в най-кратки срокове ще пратят официална оферта за него. 

Според вестник "Спорт", френският шампион е приготвил 90 млн. евро за подписа на 30-годишния полузащитник. Тази сума обаче не е достатъчна за активиране на клаузата за откупуване на хърватина, която е в размер на 125 млн. евро. 

Този път от ПСЖ се надяват каталунците да им влязат в положение и да се съгласят на по-ниска сума, защото и без това са притиснати до стената заради неспазването на финансовия феърплей на УЕФА. Отстъпки от страна на Барса обаче са малко вероятни точно заради трансфера на Неймар миналата година. 

Срокът за финализиране на сделката изтича след осем дни, а тепърва трябва да започнат сериозните прегледи между двата клуба. Но със сигурност от Барса едва ли ще откажат толкова голяма сума за играч, който вече навърши 30 години и има още две години от договора си.