Барселона продължава да укрепва халфовата си линия след напускането на Андрес Иниеста след края на миналия сезон. Към каталунците скоро се очаква да се присъедини френският полузащитник Адриен Рабио, който носи екипа на Пари Сен Жермен към този момент. 

Според вестник "Мундо Депортиво", французинът вече е дал съгласие за личните си условия и се очаква само двата клуба да се разберат за цената му. Очаква се ПСЖ да клекне и да го продаде за разумни пари, иначе рискува да го загуби като свободен агент следващото лято. 

Парижани вече неколкократно му предложиха нов договор, но Рабио категорично ги отряза. Той е приел предложението за внушителната заплата от 10 млн. евро на сезон, които ще прибира на "Камп Ноу" в следващите пет години. 

В ПСЖ са бесни на Барса, че им отмъква по този начин играч, на когото наставникът Томас Тухел смята да разчита. Но от там ще се опитат да си го върнат, като привлекат основния полузащитник на каталунците Иван Ракитич, за когото все по-усилено се говори, че ще заиграе на "Парк де Пренс".