Самолетът, с който е пътувал футболистът Емилиано Сала от Нант до Кардиф, по всяка вероятност се е разбил, твърдят световните агенции, позовавайки се на информация от източници в полицията. Засега обаче тази версия не е потвърдена. 

Все пак продължават спасителните операции, които са били прекратени снощи заради тежките атмосферни условия около остров Гърнси, където аеропланът е изчезнал от радарите. Днес в издирването са се включили два хеликоптера, две моторници и една спасителна лодка. 

Другата информация от последните минути е, че всъщност на борда на частния самолет е имало трима души, а не двама, както първоначално беше обявено. Това са Сала, пилотът и още един придружител на аржентинския футболист по пътя към Уелс. 

От полицията на остров Гърнси обявиха, че ще дават методично нова информация за издирването, стига да имат какво да съобщят. От клуба на Кардиф обявиха, че са притеснени за новата си звезда, който е и рекордната покупка в историята. От бившия му клуб Нант вече отложиха мача си с нискоразредния Антант за Купата на Франция в знак на съпричастност към Сала и семейството му.