Ужасни новини от Англия. Частен самолет, пътуващ към Кардиф от Нант, е изчезнал от радарите на ръководителите на въздушното движение на Острова. На борда на аероплана е бил футболистът от Висшата лига Емилиано Сала. 

Полетът се е осъществил в понеделник вечерта и летателният апарат е изчезнал от радарите около 23:30 часа българско време. Последното му засечено местоположение е било около малкия остров Гърнси. Местната полиция потвърди, че от тогава няма информация за него. 

От там обявиха, че на борда на самолета е имало само двама души. Според източници от полицията, това са били именно футболистът Емилиано Сала и пилотът. Засега няма доълнителна информация, знае се само, че аеропланът е модел "Пайпър Малибу". 

Нападателят подписа договор с Кардиф в събота и се превърна в рекордната покупка на уелския клуб. През тази кампания той реализира 12 гола в 19 мача за Нант, преди да премине в Премиършип. Уелсците го взеха в опит да се измъкнат от зоната на изпадащите, където се намират и в момента. 

За него бяха платени 15 млн. паунда, като аржентинецът се върна в понеделник в Нант, за да се сбогува с досегашните си съотборници и да си събере вещите. Веднага след изчезването на полета бреговата охрана на Франция и Великобритания е започнала спасителна операция, която обаче е била спряна заради лошите атмосферни условия.

Летателният апарат се издирва и с два хеликоптера. Сала е бързал да се прибере в Кардиф, за да се включи в сутрешната тренировка на новите си съотборници във вторник.