Възстановяващият се след операция в родината си Бразилия Неймар вече е информирал баща си, който е и негов личен мениджър, за бъдещите си планове.

Те обаче не включват по никакъв начин Париж, пише испанското издание ABC. Неймар е натоварил баща си през трите месеца на своето възстановяване да убеди шефа на ПСЖ Насър Ал-Хелаифи да го пусне още през лятото. Първоначално се смяташе, че няма как Неймар да напусне френския тим преди лятото на 2019 година, но разглезената звезда изобщо нямал намерение да се завръща в Париж.

Неймар даже бил готов да намали чудовищната си годишна заплата от 37 милиона евро, само и само да се уреди със завръщане в Испания. Вариантите пред него са два – ни повече, ни по-малко отново в Барселона или трансфер в Реал Мадрид. Или в обратния ред.

Бразилската колония в Пари Сен Жермен била напълно наясно с намеренията на своя сънародник. Освен това след отпадането от Реал Мадрид от Шампионската лига в ПСЖ се очакват големи реформи, включващи освобождаването на много футболисти и треньора Унай Емери. А Неймар обича да е заобиколен от голям брой бразилци, с които да създава атмосфера, близка до родната му.

Така че, ако се вярва на ABC, а и на все по-голям световни медии, Неймар има план и той е окончателен: Три месеца възстановяване в Бразилия, после Световно в Русия и накрая Испания. Париж не влиза в сметките му.