Носителят на трофея Пари Сен Жермен се класира на финала в турнира за Купата на Франция, след като спечели като гост с 6:5 след дузпи срещу Монпелие. Редовното време завърши наравно 2:2, а домакините изравняваха на два пъти резултата.

Победата над Монпелие е утешителна награда за парижаните, които отпаднаха на полуфинал в Шампионската лига срещу Манчестър Сити и изостават на три точки от Лил само два кръга преди края на първенството.

„В турнирните мачове си има определена магия и те никога не са лесни. Самите ние също си направихме този с Монпелие труден, защото пропуснахме много възможности. Все още ни липсва постоянство и трябва да работим здраво, за да постигнем такова“, каза аржентинският специалист Маурисио Почетино.

Най-добрият шанс за трофей за Пари Сен Жермен си остава финалът за Купата на 19 май на „Стад дьо Франс“. Съперник на отбора на Почетино ще бъде победителят от мача между Монако и четвъртодивизионния Румили Валиер. Те играят днес.

Жуниор Самбия изпрати решаващата дузпа над гредата, след като Мойс Кийн беше извел Пари Сен Жермен напред при изпълнението на наказателни удари. Иначе по време на мача Монпелие изравни на два пъти. Гаетан Лаборд (45) вкара след гол на Килиан Мбапе (10, 50), а Анди Делор (83) изпрати двубоя в продължения след второто попадение на френския национал.

Самият Мбапе беше сменен малко след втория си гол и не участва в дузпите.

„Много е стресиращо да гледаш подобно нещо от пейката. Радвам се, че спечелихме и ще си защитаваме трофея. Играхме по-добре от последните няколко мача, но трябва да спрем сами да връщаме съперниците ни в играта“, каза Мбапе за френската версия на „Eurosport“.