Макар и вече на почти 35 години, Дани Алвес продължава да е един от най-добрите крайни бранители в света. Рядко обаче играчите на неговата позиция играят до дълбока "футболна старост" заради интензитета, който изисква тя. 

Това обаче не може да се каже за вратарите, които нерядко прехвърлят и 40-годишния си юбилей, докато още се подвизават на терена. За такова поприще може да помисли и Алвес, ако иска да остане още по-дълго активен футболист, защото явно му се удава. 

Алвес влезе в амплоато на страж в официален мач по време на успеха на своя Пари Сен Жермен над Сошо в 1/8-финалния мач за Купата на Франция. Вратарят на парижани Кевин Трап беше изгонен в самия край на сблъсъка, а наставникът Унай Емери вече беше направил трите си смени. 

И това наложи полеви футболист да застане под рамката. Без замисляне именно бразилският десен защитник се озова там и показа, че умее да ръководи отбраната от тази позиция. И без неговите намеси обаче ПСЖ си се класира безпроблемно за следващата фаза след успех с 4:1. 

За последно на полеви играч на парижани му се наложи да застава на вратата в официален мач през 2013 г. Тогава Мамаду Сако довърши двубоя в непривичната роля в мач от Лига 1 срещу Лориен след изгонването на вратаря Ронан ле Кром.