Отборите на Лион и Реймс не успяха да се победят и завършиха при 1:1 в среща от 20-ия кръг на френската Лига 1.“Хлапетата” дори губеха след първото полувреме, след гол на Пабло Шавариа в 34-ата минута, но успяха да се доберат до точката след попадение на на Бертранд Траоре 20 минути преди края на срещата.

Единственото попадение през първата част падна в 34-ата минута и бе дело на Пабло Шавариа, след хубав пас отдясно на Реми Один. Преди това - в 13-ата, незнайно защо съдиите отмениха гол на Бертранд Траоре, който преди да получи топката и сякаш е бил в положение на засада.

В 51-ата минута Траоре излезе сам срещу стража на съперника, но не успя да го преодолее. 7 минути по-късно Реймс имаше претенции за дузпа за игра с ръка на бранител на Лион, но наказателен удар не бе свирен.

Все пак Лион се добра до гол в 70-ата минута. Домакините организираха хубава многоходова атака, Траоре бе изведен в наказателното поле и стреля във вратата за 1:1.

След това равенство “Хлапетата” запазват 3-ото си място с 33 т., но вече изостават с 4 пункта от втория Лил. Хубавото е, че те са с мач по-малко. В същото време Реймс се намира на 7-ото място с 27 точки.