Френският президент Франсоа Оланд лично е взел решението да не бъдат евакуирани зрителите от „Стад дьо Франс“ по време на приятелския мач на „петлите“ срещу Германия. Държавният глава обявил, че не бива да се внася допълнително напрежение, а в същото време самият стадион е бил най-безопасното място за тях в този момент.

Според източник на Wall Street Journal Франсоа Оланд е решил хората да останат на съоръжението, тъй като пускайки ги на улицата е имало по-голяма вероятност да пострадат и да станат жертви на терористите.

Френският президент беше изведен от стадиона своевременно при взривяването на камикадзетата.

Идентифицираха един от самовзривилите се на "Стад дьо Франс"

На 13 ноември в Париж имаше серия от терористични актове. Неизвестни откриха стрелба в ресторант, три взрива имаше около стадиона по време на мача между Франция и Германия (2:0). На рок концерт неизвестни взеха заложници. Жертвите на серията от ужасяващи атаки станаха 129 души. Ранените са над 300.

Междувременно френските служби за сигурност са провели мащабна антитерористична операция в градове в различни части на страната.

Първите обиските бяха проведени в неделя вечерта в северния френски град Бобини, намиращ се недалеч от Париж. Според съобщения в медиите един човек е арестуван, но подробности за операцията не са известни.

Френският президент Франсоа Оланд обяви въвеждането на извънредно положение в страната и засилен контрол върху преминаването на държавната граница. Страната обяви тридневен траур.