Арсен Венгер е един от треньорите, който може да поеме френския гранд Олимпик Лион. По този начин бившият мениджър на Арсенал може да направи шокиращо завръщане, след като френският тим уволни Силвиньо. Венгер за последно води „артилеристите” преди 18 месеца, след като прекара две декади начело на клуба от Северен Лондон.

Нееднократно пък наставникът довери, че е готов да се завърне в Европа, а също така призна, че е получавал и редица оферти. Френският Le Parisien твърди, че Лион е готов да удовлетвори изискванията на Венгер, след като се раздели със Силвиньо при слабия старт в Лига 1. Другата опции пред „хлапетата” е бившият футболист на Манчестър Юнайтед Лоран Блан. Президентът на клуба Жан-Мишел Олас реши да махне Силвиньо след загубата с 0:1 срещу големия враг Сент Етиен през уикенда.

По този начин отборът записа само една победа в девет мача във всички надпревари – срещу РБ Лайпциг с 2:0 в Шампионската лига. Бразилецът пое Лион през май, но напрежението върху него нарасна след старта на сезона.