Звездата на ПСЖ - Неймар, бе наказан само за две срещи, след като удари по врата Алваро Гонсалес в двубоя с Олимпик Марсилия, загубен от шампионите с 0:1 в Лига 1 миналата неделя.

От изявлението на Лигата става ясно, че защитникът на марсилци е разследван, след като бразилецът обвини испанеца в използването на расистки език спрямо него по време на мача, в който общо петима играчи бяха изгонени след масово мело в добавеното време. 

Защитникът на ПСЖ - Лайвин Курзава, получи наказание от цели шест двубоя, най-тежката възможна санкция, за ролята си в конфронтацията в края на срещата между двата съперника, докато бранителят на Марсилия Жордан Амави бе санкциониран с три мача извън терените.

Неймар автоматично бе наказан за срещата с Метц заради червения картон, заедно със съотборника си Леандро Паредес, който също получи такъв. И двамата няма да играят при гостуването на Ница в неделя. Неймар и Паредес, които получиха и допълнителна санкция от още един мач, ще се завърнат срещу Реймс на 27 септември.

Нападателят на Марсилия пък - Дарио Бенедето, бе наказан за една среща, докато Анхел Ди Мария от ПСЖ, който бе официално предупреден по време на мача, но не бе наказан заради мелето в края. Аржентинецът просто бе повикан да посети среща на Дисциплинарната комисия на лигата идната сряда. 

Неймар излезе с официално изявление, в което разкритикува Алваро, казвайки, че е бил обиден на расова основа. Испанецът от своя страна отрече да е използвал расистки език. 

„По отношение на Алваро Гонсалес, предвид естеството на фактите, Комисията реши да разследва случая“, се добавя в изявлението на Лигата.