Нощните навици на Неймар дават сериозно основание във Франция да се говори за живота на бразилеца. Френският вестник L’Equipe посвети страница на тази тема, след като бразилският играч, който има повече от 260 милиона последователи в социалните мрежи, публикува коментари в 03:00 часа през нощта в Twitter за риалити-шоуто Big Brother Бразилия.

На следващия ден звездата на Пари Сен Жермен започна да излъчва как играе играта “Counter-Strike” в Twitch, а това не се понрави на феновете му, които считат, че това не е подходящо за атлет на такова високо ниво.

Неймар, който се възстановява от контузия, създава лош свой имидж пред феновете на ПСЖ, гласят коментарите. Поне това е мнението и на Себастиен Беленконтър. Той е бизнесмен, специализиран в управлението на имиджа на спортистите.

„В тези сложни времена спортистите винаги трябва да бъдат съветвани да се фокусират повече върху комуникацията и изявите си. Много повече, отколкото върху институционалните теми, върху които може да се съсредоточат. Важно е да мислят за здравето си и представянето си. Неймар е играч, който е струвал на клуба си много пари и е бил контузен във важни периоди, както в Шампионската лига”, обясни още Беленконтър.