Играчите на Реймс приключиха с всякакви амбиции да играят в Европа следващия сезон. Те допуснаха тежка домакинска загуба от Ним с 0:3 и след шестия си поред двубой без победа, вече нямат и теоретични шансове за място в Топ 4. 

Жордан Фери и Рено Рипар вкараха за гостите преди почивката, а веднага след подновяването на играта Денис Буанга се разписа за класиката в този мач, с което уби всякакви надежди за обрат на съперника си. И до края можеше дори да го разгроми, но намали темпото. 

Мачът започна в бавно темпо, емоциите за феновете бяха почти никакви. И сякаш от нищото се стигна и до първия гол в 26-та минута. Тогава грешка на Реймс на левия фланг на отбраната позволи топката да стигне до Теджи Савание, който проби и пусна пас на далечната греда за Жордан Фери, който с мощен шут прониза мрежата за 1:0.

Битката продължи да се води предимно в центъра, единоборствата продължаваха да са водещите действия на терена и не се виждаше как ще падне гол от игра. За да дойде една невероятна глупост от една от най-скъпите грешки в историята на Челси Баба Рахман. 

Защитникът на Реймс опита да върне по крайно нескопосан начин една топка към вратаря си, но вместо това изведе Рено Рипар на голова позиция и той нямаше нужда от втора покана, за да превърне този подарък във втори гол в 43-та минута. Така почивката дойде при 2:0 за Ним. 

Всичко приключи веднага след подновяването на играта. Тогава три поредни изстрела на играчите на домакините по някакъв начин бяха спасени от защитата и вратаря, преди накрая Денис Буанга да опъне мрежата от непосредствена близост и да оформи крайното 3:0 още в 46-та минута. 

До края на мача положенията бяха за играчите на Ним, но те проявиха благосклонност и не разгромиха съперника си. Така те си тръгнаха с три точки, които обаче по никакъв начин не помогнаха на каузата им, освен да натрупат повече самочувствие в края на кампанията. 

След тази развръзка и дваат тима са с по 49 точки, съответно на осмата и деветата позиция, разделяни само от головата разлика. Но те вече нямат дори теоретичен шанс за място в Топ 4, така че доиграват сезона за здраве.