Треньорът на Ница Люсиен Фавр призна, че в момента клубът обмисля дали да не обжалва червения картон, който звездата Марио Балотели получи при нулевото равенство срещу Бордо снощи.

Италианецът има 10 гола в 14 мача на всички фронтове дотук през сезона и вече веднъж през сезона бе гонен. Снощи беше вторият път, като съдията го наказа за ритник по Игор Левчук в продължението на второто полувреме при нулевото реми. Повторенията на ситуацията обаче показаха, че реакцията на защитника бе силно преувеличена, а и Левчук преди това удря с лакът в лицето тъмнокожия футболист.

В следващите минути Ница се лиши от още един основен играч – Юнес Беланда бе изгонен с директен червен картон след театрална реакция на Франсоа Камано, а случката почти доведе до масов бой между отборите.

Колкото до Балотели, треньорът на „орлите“ бе категоричен. „Ще гледам повторения на случилото се. Нека да видим дали Марио има някаква вина. В крайна сметка съм разочарован от тези два червени картона. Така и двамата ще пропуснат няколко мача“, каза Фавр.

„Колкото до колективното ни представяне, то не беше лошо. Усети се умората, все пак изиграхме 10 мача в рамките на 31 дни. Това те изцежда докрай.“

„Вече е Коледа, а ние сме зимни шампиони и това е чудесно. Трябва да продължим така, предстои ни много работа. За момента се наслаждаваме на случващото се, сега идва редът на купоните“, допълни Фавр.