Ница постигна домакинска победа с 2:0 срещу Реймс в мач от 35-ия кръг на Лига 1. Отборът от Лазурния бряг запази реални шансове да се класира за Шампионската лига.

Двубоят започна перфектно за Ница, който поведе още в 11-та минута, когато Хатем Бен Арфа изведе с отличен пас Валер Жармен зад отбраната на Реймс, а той не пропусна технично да прехвърли вратаря Йоан Карасо.

Бен Арфа можеше да удвои преднината на Ница още в 20-та минута, но ударът му бе блокиран. Ситуацията се повтори в 37-та минута, когато Бен Арфа навлезе в наказателното поле на Реймс и шутира, но в последния момент защитник на гостите му се препречи на пътя и блокира удара му.

Бен Арфа изведе Плеа на чудесна позиция, а той стреля, но неточно.

Плеа направи нов невероятен пропуск в 50-та минута, когато бе изведен на чиста позиция.

Бен Арфа спечели дузпа за Ница в 55-та минута, след като бе фаулиран от Антони Вебер, който получи и жълт картон. Наказателният удар бе реализиран от Арфа в 55-та минута.

Реймс можеше да върне интригата в мача в 62-та минута, когато Никола дьо Превил стреля с глава, но изпрати топката встрани от десния стълб на вратата на Йоан Кардинал.

Жан-Микаел Сери можеше да вкара много красив гол в 89-та минута, когато се опита да прехвърли Йоан Карасо, но той успя да избие топката в корнер.

Ница е трети във временното класиране с актив от 57 точки, а Реймс е седемнайсти с 36 точки.